Etiketler

2 Aralık 2014 Salı

Saçlarımı 6 ayda nasıl uzattım?

Merhaba kızlar :) bu yazıyı merakla beklediğinizi biliyorum ,ancak vakit bulabildim . Bir süredir bu yazıyı yazmak aklımdaydı ,şöyle iyice toparlayayım dedim . Saçlarım çok uzundu,kuru ve yıpranmış olduğu için zor başa çıkıyordum ve geçtiğimiz Mayıs ayında kestirme kararı aldım . Belimde olan saçlarımı omzumdan biraz aşağıda kestirdim ,tahmini bir 30cm kadar yani :) ayrıntılara gelecek olursak ;
Saçlarım dalgalı ve kalın telli . Yapısı ise çok kuru .Sağdaki fotoğraf düzleşmiş hali olduğu için uzun görünüyor ama aslında omzumun hizalarında . Soldaki zaten artık  işlem görmekten fazlasıyla yıpranmış ve kesilme zamanı gelmişte geçiyor .:)
Ayrıntılar bu şekilde , 
Yani baktıkça ne kadar kısa kestirmişim diyorum ,insan uzun saçla yaşamaya alışınca cidden zor oluyor bu durum bilen bilir:)
Fark ise bu şekilde ,sağdaki fotoğraf Kasım ayında çekildi , bu farkı gerçekten önceki fotoğrafımı görünce anladım ,hala saçlarımı kısa sanıyordum :)
Gelelim ben bu saçı 6 ayda nasıl bu hale getirdim ? 
Öncelikle bu konuyu baya kafama taktım ve yapabileceğim herseyi denedim . Saç uçlarımı sürekli nemlendirdim ve kuru olmamasını sağladım .çünkü saç uçları sağlıksız olunca saçların uzaması yavaşlıyormuş ben de sürekli bu şekilde yaptım . Kullandığım bakım ürünlerini göstermek istiyorum ,
Saç uçlarımı nemlendirmeyi ,en sağdaki Avon argan yağı ve hemen iki yanındaki gliss kur yağı ile yaptım ,ikisi de aşırı derecede memnun kaldığım ürünler . 
Vee dax supergro benim mucize ürünüm . Haftada bir maske olarak kirli saçıma ve diplerime yediriyorum yarım saat kadar bekletiyorum . Kokusu güzel ,saça bakım yapıyor yumuşatıyor . Zaten uzaması vaadiyle almıştım ,bunu da gerçekleştirdiğini gördüm . Sadece kararlı olmak ve haftada bir aksatmadan uygulamak gerekiyor . Yapısında birçok yağ var ve bu yağlar saçı besleyen ve uzamasını sağlayan yağlardan oluşuyor .
Gelelim diğer uyguladığım bakıma . Baharatçıdan çam yağı ve tatlı badem yağı aldım . Bu iki yağ saç uzamasını destekliyor ,gürleşmesini sağlıyor . Hatta saçları dökülen çoğu erkek çam yağını kullanıyormuş .:) tatlı badem yağını da bilirsiniz ,kaşlarınız seyrekse uzamasını sağlıyor ,kısaca sürdüğünüz tüm kıl köklerini güçlendirip hızla uzatıyor .
Ben bu yağlardan bir iki damla şampuan ve saç kremime damlattım. O şekilde her banyoda şampuan ve kremin şişesini çalkalayıp saçlarımı yıkıyorum . 
Daha sonra ise iki yağdan da aynı ölçek alıp gratislerde bulabileceğiniz sprey şişelerin içine döktüm ,çalkalayıp saç diplerime sıktım .

Bu spreyi banyodan önce saç diplerime iyice sıktım ve 40dk kadar bekledikten sonra duşa girdim saçlarımı da yağdan döktüğüm şampuanımla yıkadım. Bunu da haftada 1-2 kez yaptım . 
Duştan her çıktığımda ise saçlarıma mutlaka bakım yağı sürdüm . Ve doğal yollarla kuruttum , ısı kullanmadım .
Tabiki dengeli beslenme şart , biliyorum çoğu kişi aynı şeyi söylüyor ne kadar buna uymasakta:) özellikle ben çok yemek seçerim ve çoğu şeyi yemem . Saçların ve tırnakların sağlıklı olması için vücudun A vitaminine ihtiyacı var . Bu da bolca havuçta bulunuyormuş . Aylarca sabah akşam havuç yedim arkadaşlar :) ve cidden tırnaklarımın eskisi gibi kolay kırılmadığını farkettim ki saçlarım da farketmesem de uzamış .:) 
Çok klişe olacak ama yemek seçmeyin ,doğanın bize verdiği tüm nimetlerden yiyin ,yeterli ve dengeli beslenin :)

Ve diğer yaptığım uygulama ise duş sonrasında soğuk suyla saçlarımı yıkamak :) bu kesinlikle işe yarıyor . Yaz kış farketmeden bunu yapıyorum , soğuk su kan dolaşımını hızlandırıyor ve saç diplerindeki kılcal damarları harekete geçiriyor böylelikle etkileşim halinde olan kıl köklerini güçlendirerek daha hızlı uzamasını sağlıyor . Sıcak suyla banyonuzu yaptıktan sonra , 1-2dk kadar saçlarınızı soğuk suya tutun ,diplerine masaj yapın . Etkisini göreceksiniz .
Bu arada çok sıcak su saç için çok zararlı ,olabildiğince ılık suyla saçlarınızı yıkamaya çalışın . Ayrıca saçlarınızı tararken, uçlardan diplere olacak şekilde taramaya başlayın . Kaliteli fırçalar kullanın . 
Saçlarınıza çok fazla işlem yapmayın ,boya ve ısı saçlara çok zarar veriyor ,yıpratıyor ve sağlıklı uzamasını engelliyor . 
Son olarak ise saçları uçlarından sürekli kestirin daha kolay uzar diyorlar . Ben buna katılmıyorum ,ve hiç kısaltmadım bu süre içerisinde . Eğer çok yıpranırsa uçlarım o zaman kestiririm belki . Zaten saç ayda 1 en fazla 2cm uzuyormuş ne gerek var kestirmeye :) ben hic kestirmedim ve sonuç bu . 
Benim bu konuda aklıma gelenler ve söyleyeceklerim bu kadar. Sormak istedikleriniz varsa bana ulaşabilirsiniz ve yorum olarak paylaşabilirsiniz . Elimden geldiğince yardımcı olurum . Umarım işinize yarayan bilgiler olmuştur . Kendinize çok iyi bakın bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)

38 yorum:

  1. Cok guzel bi yazi olmus ve saclariniz gercekten harika :) hangi sampuani kullaniyodunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkur ederim sevindim :) ben john friedanın Sheer blode sarı şampuan ve kremini kullanıyorum ,Saçlarımdaki sarılar ortaya çıksın ve rengi daha canlı görünsün diye :) yazısını da yazmıştım ,içinde amonyak yok ve saça fazla zarar vermiyor gayet memnunum :)

      Sil
    2. Evet blogunuzu gezince gordum ve takip edecegim bloglardan biri olucaksiniz tesekkurler cvabiniz icin :)

      Sil
    3. Çok tesekkur ederim umarım bir faydası olmuştur :)

      Sil
  2. Işıl burda da ben:) dax maskesini yeni gördüm ben nereden temin edebilirim? elseve saç bakım yağını denedin mi peki bu süreçte? bende bir saç bakım dönemine girdim diyebilirim ve bu süre içerisinde saç bakım yağı edinmem gerekiyor verdiğin bilgiler bana yardımcı olacaktır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) dax supergroyu ben watsonstan aldım ama şubelerde sanırım kalkmış ,çoğu kişi bulamadığından bahsetti ,internette bazı kozmetik sitelerinde ve instagramda bazı hesaplarda mevcut ,aratırsan ilgili siteleri bulabilirsin:) hayır elseve in Bakım yağını hiç denemedim, gliss in bakım yağını kullandım onun yerine ,ve yukarıda Bahsettiğim gibi aktardan aldığım bitki yağlarından kullandım .:) cidden sabır gösterilmesi gereken bir süreç umarım en kısa sürede istediğin sonucu alırsın:)

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum canım dax supergro için internet sitelerine bakınacağım:)

      Sil
    3. ışılcım ben saçlarımı şuan omuz hizalarında kestirdim henüz 1 hafta oldu ve benim saçımda senin gibi uzundu ve salaklık yapıp kestirdim sonra eve geldiğimde hep ağlıyordum depresyonlara stres vb. şeyler yaşamaya başladım ve şuan gören herkes saçlarımın kötü olduğunu söylüyor şimdi ben üniversiteye gidiyorum ve saçoımın okul açılana kadar yani 2 ayda ne kadar uzar saçlarım yardımcı olur mu lütfen bana yardım et bugün almayı düşünüyorum bu arada blogun harika

      Sil
    4. ışılcım ben saçlarımı şuan omuz hizalarında kestirdim henüz 1 hafta oldu ve benim saçımda senin gibi uzundu ve salaklık yapıp kestirdim sonra eve geldiğimde hep ağlıyordum depresyonlara stres vb. şeyler yaşamaya başladım ve şuan gören herkes saçlarımın kötü olduğunu söylüyor şimdi ben üniversiteye gidiyorum ve saçoımın okul açılana kadar yani 2 ayda ne kadar uzar saçlarım yardımcı olur mu lütfen bana yardım et bugün almayı düşünüyorum bu arada blogun harika

      Sil
  3. Cok guzel ve bilgilendirici bir yazi olmus videoda cok guzeldi bence daha çok video cekmelisin. John friedanin sprayini internetten aldim demiştin videonda hangi site yada instagram dan sa hesabın adını verir misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) spreyi cok uzun zaman önce aldım ,şimdi Hesabı hatırlamıyorum fakat Google dan araştırabilirsiniz bazı yurtdışı instagram hesapları da satışını yapıyor go blonder spreyin

      Sil
  4. tam aradığım şey ya benimde saçlarım bir türlü uzamaz kestiremiyorumda bir türlü zaten kısa deli oldum denemediğim yol kalmadı bende bıraktım omuz hizamda ama hala ışıl ışıl saçlarım yok malesef ince telli saçlarım var ve düzleştirici maşa derken mahfettim bir türlü eski halinede dönmedi bu kamını denemem lazım acil olarak tşk ederim sizi bulduğuma sevindim bu arada ne kadar naif bir güzelliğiniz var çok hoşsunuz acaba boyunuzu ve kilonuzu ögrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız :) boyum 1.68 kilo da 53 suan :)

      Sil
  5. Saç yıkama sırasında yağ saçlardan çok zor ayrılır bir de sampuanin içine koyunca zorlasmadimi yani sen kaç defa yikadin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır ,yağ tek yıkamada kolayca çıkıyor saçtan ,şampuanın içine akıtacağınız 1-2damla sadece beslemesi Amaçlı ,öyle düşündüğünüz gibi bir durum yok yani :)

      Sil
  6. Merhaba. Sacimiza bu yag ve supergro yu surdukten sonra boneyle sarmamiz gerekiyor mu ?

    YanıtlaSil
  7. Çam yagini nerden buldunuz acaba kime sorsam cam terebentini gosteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çam terebentin ve çam yağı farklı yağlar , özellikle kellik problemi olan erkekler çam yağını tercih ediyor , saç uzamasında etkili bir yağ . çam yağını baharatçıdan almıştım ben ,siz de bulabilirsiniz

      Sil
    2. Cam yagini aldim bugun. İki yagi karistirip simdi saclarumada surdum. Sampuanimada doktun iki yagi. Sampuanim 650 ml. 9 damla tatli badem yagi koydum ama cam yagi yanlislikla baya fazla kacti 15 damla felan vardir rahat. Sizce bir sorun olur mu saclsrim iyi temizlenirmi acaba yagli yagli kalmaz ins

      Sil
    3. Bu arada dax spergroyuda aldim. Onuda haftada deneyecegim. aslinda saclarim kisa degil, gogsumu geciyor ama ben belime gelmesini istiyorum, gercekten sabir isteyen ve guzel bir yazi olmus ellerinize saglik

      Sil
    4. çok fazla sorun olmaz ,bol bol çalkalayın kullanmadan önce. yağlı kalmaz merak etmeyin. saç uzatmak cidden sabır gerektiriyor,ama siz yeterli bakımı gösterirseniz uzama süresi kısalacaktır,ben teşekkür ederim sevgiler ^^

      Sil
    5. Korktugum gibi olmadi gayet iyi temizledi sacimi. İns vucudumu killandirmaz :) hersey icin tesekkurler :) <3

      Sil
  8. Korktugum gibi olmadi gayet iyi temizledi sacimi. İns vucudumu killandirmaz :) hersey icin tesekkurler :) <3

    YanıtlaSil
  9. Hala devam ediyor musunuz buna? Saclariniz suan belinize gelmistir galiba :)

    YanıtlaSil
  10. vakit buldukça ,aklıma geldikçe yapıyorum .saçlarımı katlı kestirdim ,belimin biraz üzerinde şuan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masallah canim :) 6 ay sonra bende paylasacagim sonucu:)

      Sil
    2. şu an ki halinin de fotosunu istiyoruzz :)

      Sil
    3. beni instagramdan @isiliblogu olarak bulabilirsin 💋 güncel halim ve paylaşımlar oradan devam ediyor.

      Sil
  11. Saç dökülmesi,kepek sorunu,saç kırılmaları,saç yanması saf saç bakım yağıyla tarihe karışacak %100 saf kendi imalatımız olan bakım yağı ile hayalinizdeki saçlara kavuşacaksınız..Düzenli kullanımda tekrar saç oluşumunu destekler...
    bilgi için mesaj atın .mutlaka alın kullanın farkı sizde görün bayanlar ben kullanıcıyım

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009526309862

    YanıtlaSil
  12. saçları uzatmak için o yağları ve maskeleri kullanmadan başka bi yolu varsa lütfen cevap yazın .

    YanıtlaSil
  13. saçların hangi renk canm

    YanıtlaSil
  14. bende cam terebentin ve badem yağı kullanıyorum 1 aydır 5 cm uzadı. Bende Kuaför maduruyum saçımı çok kısa kesti. simdi uzaması için bunlar almıstm yazınız çok güzel saça spreyli olanı da denemedim yapıcam çok tskler :)

    YanıtlaSil
  15. Işılcım ben saçlarımı şuan omuz hizalarında kestirdim henüz 1 hafta oldu ve benim saçımda senin gibi uzundu ve salaklık yapıp kestirdim sonra eve geldiğimde hep ağlıyordum depresyonlara stres vb. şeyler yaşamaya başladım ve şuan gören herkes saçlarımın kötü olduğunu söylüyor şimdi ben üniversiteye gidiyorum ve saçımın okul açılana kadar yani 2 ayda ne kadar uzar saçlarım yardımcı olur mu lütfen bana yardım et bugün almayı düşünüyorum bu arada blogun harika bana yardım ettt!!!!!

    YanıtlaSil
  16. Banyodan sonra saçlarımı yağ ile nemlendirdim demişsiniz sadece uçlarınımı yoksa diplerinide mi ve ıslakken mi yoksa biraz nemliykenmi kuruykenmi bu arada saçlarınız gürleştimi dökülme durdumu çok soru sordum kusura bakmayın😊 Ama yazdığınız yazıya bayıldım ve kafamda kalanları da cevaplarsanız teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. Dax supergro saçlarımdan çıkmıyorrr :( nasıl çıkartabilirim? uygulama detayını anlatır mısın biraz daha? acaba yanlış mı yaptım:/ Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Kızlaaarrr kesinlikle keratin dip bakım yağı kullanmanızı tavsiye ediyorum müthiş hızlı uzatıyorr

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,

    Yazınızda paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkürler. Saç uzatma konusu, gerçekten çok kapsamlı bir konu. Sağlıklı saçlara kavuşmak ve saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzaması için hem kullandığımız bakım ürünleri hem de beslenme alışkanlıklarımız çok önemli. Bu konu üzerine ben de hem araştırdıklarım hem tecrübe ettiklerimi bir araya getirerek bir yazı hazırlamıştım. Fayda sağlaması adına sizinle de paylaşmak isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-uzatma-yontemlerim/

    Keyifli okumalar dilerim,
    umuyorum işinize yarayacaktır.

    YanıtlaSil