Etiketler

22 Haziran 2014 Pazar

Sudocrem ve Acnecinamide Karşılaştırması

Selam ! Okullar kapandı , yaz tatiline girdik sınavlar atlattık :) şimdi bizden rahatı yok . Bu yaz bol bol yüzün eğlenin tatilin tadını çıkarın :) Gelelim bugunkü konumuza .. Sivilce herkesin en büyük düşmanı . Kimilerinde dönemsel tek tük çıkarken ,kimilerinde olmazsa olmaz ( misal ben ) . Benim cildim , kuru\karma bir yapıya sahip. Sivilce denilince yağlı ciltler akla gelmesin , tam aksine kuru ciltlerde de aşırı sivilce artışı görülebilir .Çünkü kuru cilt , kendini dengelemek için yağ oluşumunu hızlandırıyor , bu da sivilce artışına sebep oluyor . Kuru ciltlere tavsiyem ,kışın ,soğukta ya da duştan çıktıktan sonra kesinlikle kaliteli bir nemlendiriciyle ( doğal olması da önemli) cildinizin nem dengesini sağlayın .
Şimdi, gelelim bu kremler ne işe yarıyor ? Biri bebek bakım kremi , diğeri akneli ciltler için sivilce yok edici bir krem :) ama biri mükemmel , diğeri ise cildi daha yağlı ,parlak,berbat bir hale sokan krem. Acnecinamide in mükemmel olmasını sanıyorsunuz ,tam tersi :) Ummadık taş baş yarar ya işte aynı o hesap. Gelelim Sudocremin faydalarına :)
Asıl kullanım amacı bebeklerin tahriş olmuş cildini ,kızarıklıkları ,pişikleri ,yanıkları iyileştirmek . Zaten kokusu aynı bebek pudrası gibi çok hoş :) Yaklaşık 3-4 aydır her gun kullanıyorum ,yeterince gözlemlediğimi düşünüyorum . Her gece yatmadan önce bölgesel ya da tüm yüze ince bir tabaka sürüyorum .Sabaha sivilcem sönmüş, kızarıklığı gitmiş oluyor. Parlama da yapmıyor , cilt kremi emiyor . Ayrıcaa benim için en önemli şey ( bu kremi de bu yüzden seviyorum) çil ve cilt lekelerini önemli derecede azaltması. Çilli ve hassas bir cildim var, eskiden daha koyu olan çillerim şimdi daha da açık renk . (yok olmasını beklemiyorum zaten) yanak ve burun çevremde ciddi azalmalar oldu . Eczaneden 13tl gibi bir fiyata 60gr ına sahip olabilirsiniz . Büyük boyu da varmış sanırım ama ben rastlamadım .Bittiği zaman kesinlikle tekrar tekrar alacağım bir krem :)

Gelelim acnecinamide 'e .. Büyük umutlarla aldım , çok fazla reklamı yapıldı , olumlu sonuç verdi.. Ama bende fos çıktı. Şimdiye kadar tedavi için kullanmadığım krem kalmadı ama bu içlerinde en vasatı sanırım :)
Jel kremin açıklamasında , sivilceli görünüm ve parlamayı kızarıklığı azalttığı yazıyor . Akşam ince bir tabaka sürüp yattım . Sabah kalktığımda yapış yapış yüzümde kalmış , yüzüm aşırı derecede parlak ve çıkmakta olan sivilceler kocaman olmuştu . Yani cildim kremi emmiyor , aşırı parlama ve daha büyük sivilceler. Bende sınıfta kaldı . Bir iki kere kullanıp kenara attım , bu kremin faydası var mı bilmiyorum :)
Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum :) kremi daha önce kullanan varsa da görüşlerini belirtebilir :)
kendinize çok iyi bakın , görüşmek üzere!
Devamını oku »