Etiketler

22 Haziran 2014 Pazar

Sudocrem ve Acnecinamide Karşılaştırması

Selam ! Okullar kapandı , yaz tatiline girdik sınavlar atlattık :) şimdi bizden rahatı yok . Bu yaz bol bol yüzün eğlenin tatilin tadını çıkarın :) Gelelim bugunkü konumuza .. Sivilce herkesin en büyük düşmanı . Kimilerinde dönemsel tek tük çıkarken ,kimilerinde olmazsa olmaz ( misal ben ) . Benim cildim , kuru\karma bir yapıya sahip. Sivilce denilince yağlı ciltler akla gelmesin , tam aksine kuru ciltlerde de aşırı sivilce artışı görülebilir .Çünkü kuru cilt , kendini dengelemek için yağ oluşumunu hızlandırıyor , bu da sivilce artışına sebep oluyor . Kuru ciltlere tavsiyem ,kışın ,soğukta ya da duştan çıktıktan sonra kesinlikle kaliteli bir nemlendiriciyle ( doğal olması da önemli) cildinizin nem dengesini sağlayın .
Şimdi, gelelim bu kremler ne işe yarıyor ? Biri bebek bakım kremi , diğeri akneli ciltler için sivilce yok edici bir krem :) ama biri mükemmel , diğeri ise cildi daha yağlı ,parlak,berbat bir hale sokan krem. Acnecinamide in mükemmel olmasını sanıyorsunuz ,tam tersi :) Ummadık taş baş yarar ya işte aynı o hesap. Gelelim Sudocremin faydalarına :)
Asıl kullanım amacı bebeklerin tahriş olmuş cildini ,kızarıklıkları ,pişikleri ,yanıkları iyileştirmek . Zaten kokusu aynı bebek pudrası gibi çok hoş :) Yaklaşık 3-4 aydır her gun kullanıyorum ,yeterince gözlemlediğimi düşünüyorum . Her gece yatmadan önce bölgesel ya da tüm yüze ince bir tabaka sürüyorum .Sabaha sivilcem sönmüş, kızarıklığı gitmiş oluyor. Parlama da yapmıyor , cilt kremi emiyor . Ayrıcaa benim için en önemli şey ( bu kremi de bu yüzden seviyorum) çil ve cilt lekelerini önemli derecede azaltması. Çilli ve hassas bir cildim var, eskiden daha koyu olan çillerim şimdi daha da açık renk . (yok olmasını beklemiyorum zaten) yanak ve burun çevremde ciddi azalmalar oldu . Eczaneden 13tl gibi bir fiyata 60gr ına sahip olabilirsiniz . Büyük boyu da varmış sanırım ama ben rastlamadım .Bittiği zaman kesinlikle tekrar tekrar alacağım bir krem :)

Gelelim acnecinamide 'e .. Büyük umutlarla aldım , çok fazla reklamı yapıldı , olumlu sonuç verdi.. Ama bende fos çıktı. Şimdiye kadar tedavi için kullanmadığım krem kalmadı ama bu içlerinde en vasatı sanırım :)
Jel kremin açıklamasında , sivilceli görünüm ve parlamayı kızarıklığı azalttığı yazıyor . Akşam ince bir tabaka sürüp yattım . Sabah kalktığımda yapış yapış yüzümde kalmış , yüzüm aşırı derecede parlak ve çıkmakta olan sivilceler kocaman olmuştu . Yani cildim kremi emmiyor , aşırı parlama ve daha büyük sivilceler. Bende sınıfta kaldı . Bir iki kere kullanıp kenara attım , bu kremin faydası var mı bilmiyorum :)
Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum :) kremi daha önce kullanan varsa da görüşlerini belirtebilir :)
kendinize çok iyi bakın , görüşmek üzere!

21 yorum:

  1. Canım, sivilce kremleri özellikle sivilceyi dışarı çıkarıyor sonra kurutmaya başlıyor o sebeple başlarda büyüse de alerjik reaksiyon olmadıkç.a devam edin diyorlar sonrasında etki etmesi için.. O yüzden Acnecinamide'yi uzun süre kullananlarda başarılı sonuç verebilir ama kısa süre kullanımda daha da kötü yapabilir. Gelelim sudocrem'e.. ben bunu bi 5-6 sene önce bir ufaklığımız vardı, onun isilik denen kabartılarını hemen geçirince yüzüme sürmüştüm süper gelmişti ama sonra çok yoğun olduğundan üşendim devam etmedim:) şimdi bloglarda rastlayınca şaşırdım ve sevindim cidden işe yarıyormuş demekki diye :) Bizdeki kocaman boyuydu, minikleri varsa tekrar dönebilirim ben de.. Teşekkürler yazın için ;)

    YanıtlaSil
  2. canım öncelikle ben teşekkür ederim açıklayıcı yazın için :) ben memnun kalmadığım için uzun süreli kullanmadım acnecinamide i, demek ki bir süre kötü hissine alışmak gerekiyor :) sudocrem zaten tüm cilt sorunları için yaratılmış bir krem kesinlikle favorim :)

    YanıtlaSil
  3. sudocrem yüzyılın ürünü bence...herşeye birebir eşimin yüzünde çıkan yarasına iyi geldikten sonra arabasında bile taşır oldu :)bol bol reklamını yapıyor...
    Yorum durumu düzelmiş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum ,yaralara tanıklara ,kizariklillara tahriş olmuş cilde kısaca herşeye birebir ,ben de hep yanımda taşıyorum :) uyariniz için gerçekten teşekkürler ,siz demeseydiniz fark etmeyecektim :) sağlıklı günler :)

      Sil
  4. Sudocremi kardeşim pişik olmasın diye kullanıyordu bu yaz benim kollarımda güneş nedeniyle çok yanıklar ve soyulmalar oldu ayrıca çok acıyordu sudocremin çok faydasını gördüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında kremin özelliği bebekler için pislik kremi olması ama tüm cilt sorunlarına birebir ,yara tahriş yanık sivilce leke ,hepsine iyi geliyor

      Sil
  5. Sudocremi kullanmayi cok istiyorum fakat daha fazla vikmasindan korkuyorum bende 10,13 tane sivilce var fakat iltihapli deil sadece nokta seklinde nolur bana yardim esin kullaniym mi lutfen cevaplayin

    YanıtlaSil
  6. Sudocremi kullanmayi cok istiyorum fakat daha fazla vikmasindan korkuyorum bende 10,13 tane sivilce var fakat iltihapli deil sadece nokta seklinde nolur bana yardim esin kullaniym mi lutfen cevaplayin

    YanıtlaSil
  7. Sudocremi kullanmayi cok istiyorum fakat daha fazla vikmasindan korkuyorum bende 10,13 tane sivilce var fakat iltihapli deil sadece nokta seklinde nolur bana yardim esin kullaniym mi lutfen cevaplayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ,yaştan dolayı bazı dönemlerde sivilce çıkması normaldir öncelikle cildinizi sabah akşam temizleyin . sudocrem in ben bir zararını görmedim ,bende sivilce çıkarmadı. sivilce üstüne sürüldüğünde kızarıklığı alıyor ve hafifletiyor. tereddütünüz varsa küçük boylarından alıp deneyebilirsiniz. en azından fikir edinmiş olursunuz .

      Sil
  8. ben sudocreme 'den zaten memnunum da yorum yazma sebebim tırnaklarınız :) nail art'ı çok güzel olmuş bayıldım :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba. Sivilce lekelerinede iyi geliyor mu ? Beyaz tenliyim. Iltihapli sivilcelerimi patlattim. Bepanthol kullaniyorum su an azaldi. Sudocream ise yarar mi?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Sivilce lekelerinede iyi geliyor mu ? Beyaz tenliyim. Iltihapli sivilcelerimi patlattim. Bepanthol kullaniyorum su an azaldi. Sudocream ise yarar mi?

    YanıtlaSil
  11. Ben sudokrem sürüyorum her gece yüzüme ve süper , rahatlatıyor iyileştiriyor, tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Yüzde tüylenme yapıyormu?

    YanıtlaSil
  13. yüzde tüylenme yapmaz değilmi acil cevap izlere iyi geliyormu?

    YanıtlaSil
  14. Bende bugün aldım sivilce izlerim var inşallah geçer

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Sivilce izlerine sudocrem iyi geliyomu?

    YanıtlaSil